7 Mayıs 2008 Çarşamba

pet taksi


Şuana kadar birçok hayvan besledik ailecek evimizde, kuş(hatta güvercin bile:)), kaplumbağa, balık, civciv(ama o civcivler hiç büyümedi), bikaç tane kedi (yaklaşık 1 ay önce 15 yaşındaki kedimizi kaybettik:( ) ve şuan 2 tane köpeğimiz var ama malesef Bursa'dalar ve İzmir'e getirebilme gibi hiçbir şansım yok artık. Boxlarıyla bile yolcu otobüslerinde getirip götüremiyoruz onları yani araban varsa evinde köpek yada kedi bakabilirsin yada evden çok uzaklarda olmamanız gerek. Buda birçok insanın yapamadığı birşey ve olur yanı da çok fazla değil zaten eğer evinizdeki hayvanınızı emanet edebilceğiniz biri yoksa (aa hayvan bakıcılığı da başlatılabilir mi acaba yazarken aklıma düşüverdi:) ) Bunun için Mehmet Taşkınoğlu adındaki sevgili abimiz, biz hayvanseverler evinde özellikle köpek bakmak isteyen, bakan fakat yol problemi olanlar için Pet Taksiler yapmış. Bu fikirde arkadaşının köpeği hastalanıp hiçbir taksinin köpeği kabul etmemesi ve kendisinin gidip arkadaşının köpeğini veterinere götürmesi sonucu aklına geliyor. Şuan İstanbul'un heryerinde hizmet vermekteymiş. Hatta istanbul'dan şehir dışına bile gidebiliyorlarmış. Üstelik hijyene,hayvanın rahatlığına önem verdikleri için çalışanlar eğitimli kişilerden oluşuyormuş yani anlayacağınız sizin evcil hayvanınız taksilerde paşalar gibi ağarlanarak geçiriyor yolculuğunu. Fiyat olayına gelincede taksi deyince insanın kafasında hemen bir taksimetre canlanıyor fakat bu pet taksilerimizde böyle bir uygulama yokmuş. 5ytl ile açılış yapıyorlarmış sonra kilometre başına 2 ytl ekleniyormuş. Birde 20-30 tuttuysa,uzak mesafeyse ona görede indirimleri varmış. Valla güzel düşünmüşler ne diyim. Tabi hayvan bakan bilir diyerek yazımı noktalıyorummmm.

2 yorum:

Melike Demirbağ Kaplan dedi ki...

İhtiyacı tespit et, pazara hızlı gir, işin alsın yürüsün. Çok güzel bir örnekolmuş, zaten bu evcil hayvan hizmetleri sektörü çok büyüyecek önümüzdeki senelerde. Takip et bak.

nailce dedi ki...

pet taksi 2007 yılında gercek bir hayvansever ve hayvan sahibi olan bir abimiz tarafından petekspress adı altında kurulmuştur. üstelik peteksperss ticari bir kazanç peşinde olmayıp kendini çevirebilecek gelirle birlikte gelirinin % 20 lik kısmını sokak köpeklerinin yararına kullanmaktadır. bence taklitci zihniyet yerine proje mimarı bu sayfada yer almalıydı teşekkürler